?
?فعال سیاسی:
?مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی بلوغ سیاسی نظام را در این میدانستند و در این بیان کردند که الان دیگر مردم موضع خودشان را پای صندوق رأی ابراز میکنند. بنابر این اگر به این نوع تأیید صلاحیتها اعتراض دارند که دارند اما میتوانند حرفی بزنند که لزوماً حرف شورای نگهبان نباشد. از بین کاندیداهای موجود درست است که اکثریت از یک طیف هستند و مورد نظر شورای نگهبان بودهاند اما خوشبختانه در میان ۷ کاندیدا هنوز چهرههایی هستند که از نظر سیاسی مورد نظر شورای نگهبان نبودهاند و حالا به چه دلیل و ترتیبی از زیر تیغ رد صلاحیتها جستهاند، خدا میداند. در چنین شرایطی به باور من مردم میتوانند با صندوقهای رأی قهر نکنند.
?قابل انکار نیست که در شرایط موجود کشور مهمترین مسأله اقتصاد است و اتفاقاً در میان همین کاندیداها چهرههایی اقتصادی حضور دارند و میتوانند منتخب مردم باشند؛ انتخابی که لزوماً منطبق بر خواست شورای نگهبان نیست و حرف مردم است. نظام ما این حسن را دارد که مردم قادرند بر سر صندوق رأی حرف خودشان را بزنند. بنابر این من از مردم خواهش میکنم که از صندوق قهر نکنند و از حق خودشان نگذرند؛ اعتراض دارند به جای خود اما حرف خودشان را بزنند.
?رأی ندادن امروز معنا و نتیجهای جز رأی دادن به یک کاندیدای خاص ندارد. وجه دیگر رأی ندادن همراهی ناخواسته با خواسته گروهکهای معاند و کشورهای متخاصم مثل امریکا و اسرائیل و… است و بنابراین نباید جناحهای سیاسی و مردم در صف مشترک با آنها قرار گیرند. باید صفشان را از آنها جدا کنند. خوشبختانه این امکان هنوز وجود دارد که افراد هم رأی بدهند و هم به فرد شایسته رأی بدهند. گلههایی که مطرح است و اشکالاتی که در نظام سیاسی وجود دارد به جای خود، الان نباید به خاطر آن مسائل وظیفه اصلی را رها کرد.
?شما ببینید که ما تجربه سال ۷۶ را دیدهایم که نامزدی شکست را پذیرفت که چندین سال برای به ریاست جمهوری رسیدن اش کار شده بود. همانطور که نتیجه قهر مردم با صندوق را در سال ۸۴ دیدیم… بنابر این اگر مردم با انتخابات قهر نکنند و حرف خود را در قالب رأی بگویند آن حرف لزوماً با میل شورای نگهبان و… نخواهد بود و این حق مردم است.